5 türk kahve fincanı toz şeker
7 TK fincanı un
1 TK fincanı ılık su
1/2 kabartma tozu
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Kalıp 28-30 cm olmalı
6 yumurta 26-28 cm kalıp kullanılmalı
Şeker ölçüsü çok tatlı olmasını istendiğim için 7 fincanı 5 fincana indirdim
Kalıbın tabanına yağlı kağıt serilir
Yumurtalar akıyla sarılarından ayrılır
Şekerin yarısıyla aklar kar olana kadar çırpılır
Sarılarla şekerin diğer yarısı çırpılır
Ilık su ve yağ eklenir
Çırpılmış yumurta akları spatula ile eklenir
Un kabartama tozu ile elenir iki kez elenenirse daha iyi
Un hamura 3-4 kerede aşağıdan yukarı doğru havalandırılarak yedirilir
150-160 c yaklaşık 50 dakikada pişirilir
Kürdan kontrolü yaplıarak içinin pişmesi kontrol edilir
Bir gün dinlenen pandispanya pastacı kremşanti çikolata ile süslenir
Pandispanya 3 kesilir
23 Nisan doğum günüm olunca kursta pastamızıda kendimiz yaptık