Bu isim sanıyorum Hilton da çalışan bir şef tarafından yapıldığı için verilmiş
Hindistancevizi ve patatesin uyumu ve sıcak sıcak ikramı akılda kalan lezzetlerden
2 paket krema 400 ml
1/2 su bardağı sıvıyağ
1 şişe maden suyu
Hepsi karıştırılır sos hazırlanır
3 adet patates haşlanır rendelenir tuz karabiber
1 kase kaşar rendesi
2 su bardağı hindistancevizi
Bir yufka tezgaha serilir üzerine sos dökülür
hindistancevizi serpilir
İkinci yufka üstüne serilir sos dökülür Kalar rendesi patates ve hindistancevizi serpilir
Yufkanın yuvarlak kenarları içine kıvrılır dildörtgen olan yufka rulo yapılır
Aynı işlem diğer iki yufkaya da yaplır
Rulolar ortadan ikiye kesilip streçe sarılır buzluğa yada bir gün sonra pişirecekseniz buzdolabın rafında bekletilir
Ruloları iki parmak kalınlığında kesilir
3 yumurta çırpılır önlü arkalı börekler bulanır daha sonra galeta ununa bulanır tepsiye yağlı kağıt serilir börekler dik şekilde sıralanır sıcak fırın 180 c pişirilir
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder