Keki
3 yumurta
1 su bardağı şeker
1/2 su bardağı sıvıyağ
Vanilin kabartma tozu
2 su bardağı un
Öncelikle kremasını hazırlıyoruz ve soğumasını bekliyoruz
Krema
1 lt süt
1 yumurta
2 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı nişasta
7 yemek kaşığı toz şeker
Malzemeler karıştırılarak pişirilir
Krema soğunca labne eklenir
200 gr labne
28 cm kelepçeli kalıp
Yağlı kağıt serilir sadece kalıbın birleşme yeri çemberle olan kısım margarinle yağlanır( daha önce yaptıklarımdan tecrübe olarak daha kolay çıktığını gördüm)
Önce kek hamurunun hepsi dökülür
Tam ortasına krema dökülür
170 c de 50-55 dakika ortası iyice pişene kadar pişirilir
Çilek sos
3 çay bardağı çilek püresi çekilmiş çilek
2 yemek kaşığı nişasta
İstenirse çilekler minik doğranabilir
Sosun akışkanlığını su ilavesi ile kontrollü ayarlanmalıdır
Fırından çıkan kek bir gece diblenmelidir
Ertesi gün sos dökülür ve servis yapılır
Not pişirmek çok önemli iç kreması pişmeli
Bir gece bekleyince iç krema donmuş olacak
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder