4 yumurta
150 gr tereyağ
1/2 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı hindistan cevizi
1/2 yaş maya
2 portakal kabuğu rendesi
Portakal peltesi için
2 portakal suyu
Portakalın iç posası elle sıyrılır
2 yemek kaşığı nişasta
1/2 çay bardağı şeker
Kıvamlı pelte pişirilir
5 su bardağı su+ 5 su bardağı şeker kaynatılır
Maya bir su bardağı ılık su 1 yemek kaşığı şeker 1 tatlı kaşığı tuz ile açılır
Diğer malzemele eklenerek hamur yoğurulur
Su bardağı ile kesilir
Ortasına parmakla çukur yapılır
Önce yumurta akına sınra sussama bulanır tepsiye dizilir
Çukurlara portakal peltesi konur
Tepsi mayası için 20 dak bekletilir 180 c pişirilir
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder