1 çay bardağı süt
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 yumurta
1 yemek kaşığı sirke veya limon suyu
1 çay bardağı buğday nişastası
Kabartma tozu
Un
Açmak için buğday nişastası
150 gr tereyağ
Şurup 3 su bardağı şeker
3 su bardağı su. Kaynatılır içine bir dilim limon
Hamur yoğurulur20 dak dinlendirilir 12 bezeye bölünür
Selma cım tereyağ döküyor fırına vermeden önce
Serviz tabağı kdar açılır
Her açılan parçaların arasına nişasta sürülür kat kat yapılır
Bir büyük yufka şeklinde açılır
Rulo yapılır bir parmak enliliğinde kesilir
Her halka el ayası kadar açılır içine ceviz fındık konur kapatılır
Tereyağ dökülür
180 c pişirilir
Tatlı dinlendikten sonra ılık şerbet dökülür
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder