🌸@yunusemreakkor.com Yunusemre Akkor şefin reçetesidir.
* 18 yy da Hakanlara hazırlanan bir helvadır. Şekerin Osmanlı mutfağına girmediği dönemler. Şef Yunusemre Akkor Osmanlı yemeklerini araştıran yapan çok başarılı şeflerimizdendir. Teşekkür ederim kendilerine tarife yönlendirdiği için:)
* 3 yemek kaşığı beyaz un
* 2 yemek kaşığı buğday nişastası
* 1,5 yemek kaşığı pirinç unu
* 5 yemek kaşığı badem unu
*5 yemek kaşığı bal
* 2 dolu yemek kaşığı tereyağ
* 2 yemek kaşığı kaymak yada krema
* 2 su bardağı süt
* 2-3 damla gül suyu
*** Tencereye alınan tereyağ eridikten sonra un, nişastalar badem unu eklenerek kavrulmaya başlanır
(* Küçük bir tavada bademler kavrulur rondoda çekilir) helvaya eklenir.
*** Bir sos tenceresin de süt kaynama noktasına gelince içine bal eklenir ocakdan alınır
*** Kavrulan helvaya ballı sütlü karışım eklenir çekene kadar orta ateşde kaynatılır
*** Helva ılınınca gül suyu ve kaymak eklenir karıştırılır
Ben birazda kavrulmuş bütün badem ekledim