Etimekler bir cam kaba dizlir
1 su bardağı toz şeker bir tavaya alınır şeker karamel rengini alaınca bir tatlı kaşığı tereyap 2 su bardağı su eklenir
Etimekler bu karamelli şetbetle ıslatılır
*** 2,5 su bardağı süt
1,5 yemek kaşığı un
1,5 yemek kaşığı nişasta
3-4 yemek kaşığı şeker
Vanilya
Bu muhallebi karıştırılarak pişirilir 1 çau bardağı sütle çırpılan 1 paket krem şanti çırpılır kremaya eklenir çırpılr
Krema dan her bir etimek dilimin üstüne kaşıkla paylaştırılır
Meyvelerle süslenir
iftar için hafif ve güzel bir tatlı olmuş canım.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSil14-15 yaşlarında iken benzer bir tatlı yapardım ama etimek yerine fırınlarda satılan peksimet yani fırınlanmış ekmek dilimleri kullanırdım, üzerine pirinç unu ile yapılan bir koyu muhallebi koyar meyve yada vişne reçeli ile süslerdim, o yaşlarda bu tatlı ile çok sükse yapardım....beni 36 yıl öteye götürdünüz...tatlılar hep zaafım olmuştur. ellerinize sağlık.
YanıtlaSil