Vişne reçeli
1 250 gr vişne
Çekirdekleri çıkartılır
Çekirdek çıkatma aletini Medimarkdan geçen yıl almıştı kızım
Vişne mayhoş meyve olduğu için adlında bire bir buçuk yapılır fakat ben bire birde çok başarılı buldum lezzetini
Ayrıca çekirdek de çıkınca gram iyi geliyor
1.250 kg vişne
1 Kg toz şeker
Ayıklanır şeker dökülür yarım saat sonra kaynatmaya başlanır vişne suyunu salmıştır
Önce kısık ateş sonra orta ateşde pişirilir
Reçel kaynatılırken başından ayrılmayın taşabilir
Porselen bir tabakda akıcılığına bakın yavaş akıyorsa olmuş demek
3-4 adet minik limon tuzunu ekleyin
5 dak daha kaynadıktan sonra ocağı kapatın
Sulu gelebilir vişne durdukça kıvam alan bir reçeldir
Fazla kaynatırsanız kararır
Lezzeti değişir
elinize sağlık çekirdek çıkaran alete de bayıldım ya
YanıtlaSilen sevdiğim reçel.kahvaltıda bayılırım canım.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSil