Mahlep kokusu ve yumşacık dokusuyla nefis tarif
Önce mayayı hazırlıyalım
42 gr bir küp yaş maya
1 su bardağı ılık suyun içine atılır
1 yemek kaşığı dolusu toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Hepsi karıştırılır
Yoğurma kabının içine alınır
1. Su bardağı un elenir karıştırılmaz
Kapın kapağı kapatılır ön mayalanma yapılır
Maya göz göz olunca maya olmuş demektir
100 gr pudra şekeri
50 gr margarin
1 tatlı kaşığı mahlep
3 yumurta (1 sarı üstüne sürmek için ayır)
1 çay bardağı ılık süt
4-4,5 su bardağı un kontrollü eklenir
Ele yapışmayan yumşak bir hamur yapılır
Pürüzsüz hamur yoğurulur
Önce 5 bölünür hamur
Portakal büyüklüğün de
Sonra her parça 3 bölünür
Ortası kabarık uzun çubuklar yapılır
Üçer taneden saç örgüleri yapılır
Yağlı kaağıt serilmiş tepsiye dizilir
Yumurta sürülür
File badem yada fındık dökülür
Tepsi mayasıda beklenir
180 c soğuk fırına verilir