Pirinç B Vitamini bulunan bakliyattır
Pilav pirinç ve bulgurdan yapılır
1 Haşlama pilav
2 Suya salma pilav
3 Kavurma Pilav
1 ölçü pirinç = 3 ölçü pişmiş pilav
Ana yemekte ~ 60-70 gr porsüyon
Garnitürlü yemekte ~ 40-50 gr
1 su bardağı pirinç 150 gr
1 çaybardağı pirinç 70 gr
1 kg pirinç =1.200 lt su (. 6 su bardağı)
1 kg pirinç = 1/4 yağ (250 gr yağ )
5+5+5 ocak harlı+orta+kısık
1 yemek kaşığı tuz
Haşlama Baldo pirinç
2 su bardağı pirinç
4 su bardağı su
100 gr tereyağ
1 tatlı kaşığı tuz
Tencereye ölçülü su konur tuz eklenir
Su kaynayınca pirinç salınır
Tencere kapağı kapatılmaz tencere ara sıra sallanır
Pişen pirinçler süzgece alınır
Yağ kızdırılır
Servis tabağına alınan pirinçin üzerine yağ gezdirilir
SUYA SALMA PiLAV
2 su bardağı pirinç
3 su bardağı pirinç
1 tatlı kaşığı tuz
100 gr tereyağ
Ölçülü su tencereye ve tuz konur kaynayınca
Pirinç eklenir
Tencere kapağı kapatılır
Yağ kızdırılır üzerine gezdirilir
ÜZÜMLÜ PiLAV
1-2 su bardağı çekirdeksiz kuru üzüm yağda şişene kadar pişirilir
Pilavın üzerine gezdirilir
Püf: pirinç ıslatılmaz Eğer ıslatılırsa nişastayla beraber sıcak suya geçen B Vitaminini de dökülmüş oluyor
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder