CHOUX Hamuru
150 gr tereyağ ( margarin kullanıcaksanız kokmayan bir margarin tercih ediniz
1,5 su bardağı su
1,5 su bardağı un elenmiş
(Klasik su bardağı kullandım)
Orta boy bir tencereye 1,5 su bardağı su konur ocağa alınır
150 gr yağ da eklenir
Bir fiske tuz , şeker eklenir
Yağ eriyince un eklenir hızlıca karıştırılır 2 dakika kadar pişirilir ocaktan alınır
Ara sıra karıştırarak soğuğa yakın ılıtılır
4 adet yumurta
Her kırılıan yumurta hamura yedirilir
4 yumurta tek tek hamura çırpılarak yada yoğurularak yedirilir
Sıkma torbasına uç takılır ve hamur doldurulur
Yağlı kağıt serilmiş tepsiye hamur minik uzun olarak aralıkla sıkılır ( hamur kabarıyor)
Fırın170 c ısıtılır tepsi fırına alınır
Piştiğini görünce fırın kapatılır ve 15 dakika kapağı hiç açılmaz
Poritrol yada ekler için miniik kurabiyeler hazır
İÇ Kreması için iki adet krema tarifi yazıcam tercih sizin
Pastacı Kreması
400 ml süt 2 su bar
4 yumurta sarısı
90 gr toz şeker 1 çay bard
30 grmısır nişastası 2 dolu yemek kaşığı
Vanilya
Çırpılıp pişirilir soğunca
1 kutu çırpılmış krema
1 paket kremşanti. Malzemeler eklenir çırpılır
İç Krema
2 su bardağı süt
2 yemek kaşığ nişasta
1 yemek kaş un
Vanilya
3 çorba kaşığı toz şeker
Çırpılır pişirilir ocaktan alınca
1 yemek kaş tereyağ
Pudra şekeride serpilir
Vişne sosu
1 su bardağı vişne suyu
1 yemek kaşığı toz şeker
2 tatlı kaşığı mısır nişastası
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder