Hint Pilavı
2 su bardağı yasmin pirinç yada Basmati
1 adet piyazlık doğranmış beyaz soğan
1 çorba kaşığı karanfil
1 yemek kaşığı kakule
1 küp şeker
3 yemek kaşığı tereyağ
1 adet kabuk tarçın
2 yemek kaşığı safran yada zerdeçal
Muskat rendesi
4 yemek kaşığı gül suyu
1 kahve fincanı süt safranı açmak için
2 fincan ceviz
2 küçük kahve fincanı kuş üzümü
Badem
Pirinçler yıkanır tuzlu sıcak suda bekletilir
Soğan sotelenir
Baharatlar ince tülbentte baharat torbası yapılır
Safran sütte açılır
Pirinçler eklenir 3 su bardağı su eklenir
Pişen pilava gül suyu zerdeçal kuş üzümü badem eklenir demlendirilir
nefis görünüyor canım.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSil