Tereyağla yağlanır
Bir kaseye
1,5 su bardağı irmik
1/2 su bardağı un
1 su bardağından bir parmak eksik şeker
1 çay kaşığı karbonat
1 su bardağı yoğurt
Şerbet
2 su bardağı şeker
2 su bardağı su
2-3 damla limon
Bir iki taşım fokurdayana kadar kaynatılır
Hamur malzemeleri karıştırılır
Kaşığın arkasıyla düzelterek tepsiye yayılır
Yer fıstığı ile süslenir
Sıcak fırına 175 c sürüliür
15 dakika sonra fırındaan alınır şeritler galinde kesilir tekrar fırına verilir kızarana kadar pişiriliir
Fırundan çıkan #şambali hafif ılınmışken şerbet dökülür
Ellerine sağlık canım,hayırlı bayramlar..
YanıtlaSilhımmm.olsada yesem canım.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilEllerinize sağlık. Görüntüsünden lezzeti belli oluyor.
YanıtlaSilMehmet osman çağlar çok teşekkür ederim eski bir tatlı seviliyor :)
YanıtlaSil