15 Nisan 2020 Çarşamba
Ev Fırınında Pide
Ev Fırınında Pide yapmak
Evde yapılan pidenin yumuşacık olmasını istiyorsanız bir kaç noktaya dikkate etemlisiniz
Eğer ekşi maya ile hamur hazırlandıysa bir gece önceden yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine şekil verip bir gece fırının için de mayalanması sağlanır sabah yumurta sarısını sütle çırpıp sürüp şekil verilir
1 kg un
500 ml ılık süt
100 ml ılık
1 adet yaş maya veya instant yani 1 paket toz maya
1 yemek kaşığı toz şeker
2 çay kaşığı tuz
8 yemek kaşığı zeytin yağı
Hamur yoğurulur
Kapalı bir kabana alınır ön mayasının gelmesi beklenir 45_50 dakika yaklaşık
Hamurun mayası gelince yağlı kağıt serilmiş tepsiye
Kepekli un yada tam buğday unu yada irmik un ne varsa elde serpilir
Hamur ikiye bölünür yavaşça şekil verilir
Tepside de mayası gelmesi beklenir
Mayası gelen hamura şekil verilir
Yumurta sarısı az sütle çırpılır elle şekil verilir
200 c sıcak fırına verilir 10 dak sonra 190 c düşürülür
Başından ayrılmayın pide çabuk pişer
Pidenin üzerine susam çörek otu anason serpebilirsiniz
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder