İçine isterseniz peynir, kıyma, patates,ıspanak koyup sarabilirsiniz yada boş sarıp peynir reçelle yiyebilirsiniz
1su bardağı ılık su
1 küp maya 42 gr maya
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz hepsi karıtırılır
1su bardağı un elenir karıştırmadan kabun üstü kapatılır göz göz olana kadar mayanın kabarması beklenir
Kabaran mayanın üzerine
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çorba kalığı mahlep
Hamur un eklenerek ele yapışmayan bir kıvamda hazırlanır
Hamur 5 parçaya bölünür
200 gr yumşak tereyağ
Her bir beze servis tabağı kadar açılır
Her açılına parça tereyağ ile yağlanır üst üstte konur
Hepsi topluca açılır kocaman bir daire elde edilir
Üçgenlere kesilir rulo yapılır
Galeta unuyla panelenir çörekler
Tepsi mayasında 15-20 dak bekletip
180 c soğuk fırına konur
Mayalılar ön ısıtma yapılmayan fırında yavaş pişmesi saplanır
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder