17 Ocak 2016 Pazar
Ayva Marmelatı
Ayva Reçeli
1.350 gr ayva
1 kg toz şeker
Ayvalar yıkanır rendelenir yada rondoda çekilir
düdüklüye alınan ayvaların üstüne çıkacak kadar su eklenir
Ayvalar yumşayıncaya kadar pişirilir
üzerine toz şeker eklenir
2_3 adet limon tuzu
1/2 limon suyu
eklenir istenirse karanfil de eklenir
düdüklüde buharı çıktıktan sonra 12_15 dak kaynatılır
ocak kapatılır soğuyan tencere açılır
Notlar
Ayvaların çekirdekleri de çekilir
Sulu olduğunu görünce telaşlanmayın ayvanın çekirdeklerin den dolayı jöle kıvamını durdukça kıvam alıcaktır
su eklerken kontrolü olmalı daima ayvaların üzerini geçmemelidir
Etiketler:
reçel marmelat
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder