5 Haziran 2012 Salı
Haşhaşlı Gözleme
HAŞHAŞLI GÖZLEME:
Kütahya'dan gelen taze yeni çekilmiş haşhaşla yaptığım gözleme.
Yapma aşamasında ellerim yağlı olduğu için fotoğraf çekemedim , yeme aşamasında Bodrum'dan gelen güzellerle poz verdirdim gözlemelerime:)
*Yoğurma kabına 2,5 su bardağı kadar un, biraz tuz eklenir.
Normal oda sıcaklığında su eklenerek hamur yoğurulur.
Ele yapışmayacak kıvamda yapılan hamur 5 parçaya bezelere bölünür.
Yoğurma kabına konan bezlere 20 dak kadar dinlendirilir.
**Her bir pazı unlanmış tezgah üzerinde açılır.
Hamurun yuvarlak şekilde muntazam açılması önemli değildir. nasıl açabiliyorsanız her şekilde sonuca gidersiniz.:)
Açılan hamur bir fırça ile sıvı yağa ile hafifi yağlanır kitap gibi katlanır .tekrar küçük bir kare elde edilir.
Bu işlem beş parçaya da uygulanır.
*Bir kaseye 2-3 dolu kaşık çekilmiş haşhaş konur ve sıvı yağ eklenerek haşhaş sıvı hale getirilir. Yani hamura sürülecek krema kıvamına ulaşır.
*Hazırlanan bezeler tekrar açılır , açılan hamura haşhaş sürlüp tekrar kitap gibi katlanır , sıralanır.
*Orta ateşe tava alınır.
* Her hamur yavaşça açılır.(hamurun patlamasına haşhaşın çıkmasına aldırış etmeyiniz.)
*Tavaya alınına gözlemenin kabarmasıyla beraber çevrilme vakti gelmiştir çevrilen yüze fırçayla sıvı yağ
sürülür.Çevrirerek pişirilir.
*Bezeler açılırken tezgaha ve bezlere un serpmeyi unutmayınız.
Etiketler:
börekler hamurişleri
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Kim bilir nasıl da lezzetli olmuştur.Ellerinize sağlık.Sevgiler:)
YanıtlaSilPoppy seed pancake? Never heard of poppy seed in pancakes..looks good though.
YanıtlaSilmmm şimdi çayın yanında ne güzel yenilirdi :)
YanıtlaSil@what Baking haşhaş konusunda bir post ekliyeceğim:) ing/ türkçe
YanıtlaSilOvvv işte bu nefis, yanına çay, ye ye doyamaz insan.
YanıtlaSil@leyla çaysız olur mu hiççççç asla:) çayı demlemiştik sıcak oluncada nefis oluryor buyur sanada yapayım:)
YanıtlaSil