20 Kasım 2012 Salı

Pepeçura


PEPEÇURA

Karadeniz'in kokulu üzümlerinden yapılan bir tatlıdır.
**Kokulu üzüm sıkılır
* Aslında tarife başladım , bir yandan da düşünüyorum nasıl anlatayım diye:)
Fakat yaklaşık olarak bu gördüğünüz küçük borcama yaptığım kadarının tarifini yazacağım.

Kokulu üzüm ilistirden geçirilerek sıkılır.
Bana hazır sıkılmış şişede geldiği için tatlıyı yapmak kolay oluyor.
** 750 ml kadar üzüm suyu
* 3 yemek kaşığı nişasta
* 1 su bardağı şeker
** Karıştırılarak pişirilir.
* Islanmış borcama dökülür.

1 yorum:

  1. amanın pepeçurayı biliyorum :)))
    ama herkes bilmez :))
    ben aslen Trabzonluyum...
    annem çok yapar...
    karadenizde kokulu üzüm çok olduğu için orda suyunu sıkıp kaynatırlar, İstanbul a getirirler...
    pepeçura yaparlar...
    valla şimdi olsa yerdim :)))
    ellerine sağlık canım...

    YanıtlaSil