5 Mayıs 2013 Pazar

Fındık Krokanlı Yaş Pasta







   Fındıklı  Krokan










FINDIK KROKANLI YAŞ PASTA

Bu pastayı öznerek süt-iş yarışması için hazırlamıştım fakat elemeye giremedi ne yazık ki, lezzetine baksalardı kesin yarışmada olurdu.




* Üç pat fındıklı un ile yapılmış pandispanya Burada tarifi  var


*Çikolatalı ganaj
*Krema
*Islatma şurubu

* ÇİKOLATALI GANAJ

* 200 gr bitter çikolata
*200 gr krema

*Krema ısıtılırken çikolatalar da eklenir.
Krema kaynama noktasına gelmeden ocaktan alınır ve  çikolataların erimesi için karışıtırlır.
*Ilınan krema çırpılarak katı hale getirilir.

KREMA

* 250 ml süt
*1 yumurta sarısı
*1 çorba kaşığı nişasta 
*1 çorba kaşığı un
*2 çorba kaşığı şeker 
*vanilya

*Malzemeler çırpılır karıştırılarak pişirilir.

*Krema soğumaya bırakılır.
* 100 ml  çiğ krema çırpılarak katı hale getirilir.
*Krema ile karıştırlır.

ISLATMA ŞURUBU

*1/2 çay bardağı badem likörü
*1/2 su bardağı ılık su
* 1 çorba kaşığı şeker

** likör yoksa fındıklı nescafe hazırlanır ve soğutulur. Pandispanya bu ıslama şurubu ile ıslatılır.


KROKAN / FINDIKLI KROKAN

* 1 Su bardağı tüm fındık
* 1 su bardağı toz şeker

*Şeker ve fındıklar bir teflon tavaya alınır.
Karamel rengine gelene kadar pişirilir.

* Yağlı kağıda alınır.
*Süslemek için  6-7 tane krokanlı tüm fındık ayırılır.
*Yağlı kağıdın arasında merdane ile ezilerek krokanlar ezilir.

YAPILIŞI

** Pandispanya patları ıslatma şurubuyla ıslatılır.

* Birinci kata krema sürülür üzerine krokanlar serpilir.

* İkinci kata çikolatalı ganaj sürülür , krokan serpilir.

*Üçüncü pat eklenir.
* ganaj sürülür.

*Ganajın üstüne çikolata eritilmiş krema dökülür.

* Bir saat soğuması beklenir . Pastanın yanları kırılmış krokanlarla kaplanır.









2 yorum:

  1. pasta harika görünüyor canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Canım ellerine sağlık çok güzel görünüyor.sevgilerimle.

    YanıtlaSil