5 Mayıs 2013 Pazar

Kruvasan



Kruvasan  yapmayı anlatacağım , her ne kadar yanında üzümlü kek dursa da arkadaşım kruvasan konusun da çok başarılı:)

MALZEMELER:

* 1 çay bardağı ılık su
* 1 çay bardağı yoğurt
* 1 çay bardağı süt
* 1 çay bardağı sıvı yağ 
* 1 yumurta
*1 paket yaş maya
*1 paket 250 gr oda sıcaklığında margarin yada tereyağı
* un 
* tuz, bir tatlı kaşığı şeker

İÇİ 
*peynir , maydanoz veya parça et 
*Tatlı yapmak istenirse çikolata kreması, marmelat 

YAPILIŞI:

**  Süt , şeker, su, yoğurt, maya, yumurta, tuz, şeker bir kaba alınır un eklenerek yoğurulur.
*Hamurun kıvamı açılabilecek kadar yumşak olmalıdır.

*Hamur 10 eşit parçaya bölünür
* Her bir parça tatlı tabağı kadar büyüklükte  açılır
*Her bir parçaya margarin sürülüp bohça yapılır

*Hamur kare şeklin de açılır.
 Dörde kesilir.
*Her bir parçanın geniş tarafına harç konur ay çöreği gibi sarılır.

* Üzerine  yumurta sarısı sürülür.

* Tepsi de 20-30 dak tepsi mayasına bırakılır.

*180 c de pişirilir.

*** Hamur önce 10 parçaya bölünür. her bir parça 4 bölünür 40 adet kruvasan 

4 yorum:

  1. Maşallah epey de bereketli kruvasanmış bu :) Nefis...

    YanıtlaSil
  2. Canım elelrine sağlık olsun sevgilerimle

    YanıtlaSil
  3. Ellerine sağlık
    Çok nefis görünüyor

    sevgiler

    YanıtlaSil
  4. oy oyy.
    neler yapılmışşşşşşş

    :))))
    öperim lavantamı.. koklarım limon limon :)

    YanıtlaSil