4 Ocak 2014 Cumartesi

Portakallı Balkabak Kremalı Pasta














PORTAKAL  KABUKLU PANDİSPANYA  ARASINDA BALKABAK DOLGULU BONİBONLU PASTA:


*İsmi çok uzun oldu :)

** Öncelikle bir iki günlük portakal kabuklarını suda beklettim : bir taşım kaynattım süzdüm acısı çıktı.
Blendırda ince kıvama gelene kadar çektim.

KEK

*  3 yumurta
*1 su bardağı toz şeker
** şeker eriyene kadar çırpılır

* 1/2 su bardağı sıvı yağ
*1 su bardağı yoğurt
*2 dolu yemek kaşığı kakao
* çekilmiş portakal kabukları
* 1 paket kabartma tozu
*1, 5 su bardağı un

**malzemeleri hızlıca karıştırılır  yağlanmış unlanmış kelepçeye kalıba dökülür
* 170 c depişirilir

** 1 kase şekerle pişmiş bal kabağı ezilir. ( benim pişmiş kabak tatlım vardı)

*Soğuyan kek ikiye kesilir
**Portakal suyu ile ıslatılır
* Ezilmiş bal kabağı sürülür.
** Kekin diğer parçası da portakal suyu ile ıslatılır
*  İkinci kat kek de  konur
* (Aslında krem şanti ile kapmak yakışır bal kabağına)
* üzeri pudra şekeri bonibon ile süslenir.

2 yorum:

  1. pasta çok güzel görünüyor canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. biraz zahmetli olmuş ama nefis olduğu belli, elinize sağlık.

    YanıtlaSil