17 Mart 2017 Cuma

Watruschki (Rus Çöreği )

Rus ve Ukrayna mutfağından çok özel çörek Peynirli kremalı sos dolgulu kayısılı nefis çörek 
Watruschki nasıl yapılır?



Hamur Malzemeleri

200 ml ılık süt 
1 paket instant maya 
60 gr toz şeker 
70 gr erimiş tereyağ
1 adet yumurta
1tutam tuz 
450 gr un

10-12 adet kuru kayısı bir kasede suda beklemeye alınır


Hamurun mayalanması

Yumurta tereyağ karıştırılır 
Süt maya tus şeker bir kaseye alınır karıştırılır bütün malzemeler eklenir 
Hamur yoğurulur 1 saat mayalanmaya bırakılır 

Bu esnada krema hazırlanır buzdolbında saklanır 

Cheese cream Peynirli Kreması

100 ml süt kreması 
150 gr labne 
2 yumurta sarısı
2 yemek kaşığı toz şeker 
1 limon kabuğu rendesi
1 vanilya 
4 yemek kaşığı un
Çatalla çırpılır pürüsüz hale gelir 


Hamur un serpilmiş tezgahta rulo haline getirilir 
12 bezeye bölünür 
Yağlıkağıt serilmiş tepsiye bezeler konur
Bir çay bardağı yardımıyla çanak şekline getirilir 

Çanaklara krema paylaştırılır 
Kayısılar konur 
20-30 dak tepsi mayası bekletilir 

Kenarlarına yumurta sarısı sürülür 

160-170 c de 20-25 dak pişirilir 




Ilınan çöreklerin üzerine pudra şekeri serpilir 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönderme