28 Aralık 2019 Cumartesi

Turunçgilli Kremalı Tatlı

Portakal Mandalina Limon hepsi de birbirinden güzel aromalarıyla içimizi açar Nefis bir krema tarifi verceğim Üzerine de karışık meyve sulu ile yapılan pelte
KREMA 1 lt süt 4 yemek kaşığı un 1 yumurta 4 yemek kaşığı şeker 1 tatlı kaşığı sakız reçeli Veya 1—2 tane damla sakızı 200 gr tuzsuz krem peynir veya labne Süt yumurta un şeker tel çırpıcı ile sürekli karıştırarak pişirilir Sakız reçeli eklenir krema ara ara karıştırılarak yada mikserle çırpılarak ılıtılır En son labne eklenir mikserle pürüzsüz bir hal alana kadar çırpılır 1,5 su bardağı karışık turunçgil suyu sıkılır 3—4 yemek kaşığı şeker eklenir 24 adet kedili dili bisküvi Bisküviler bu hazıalanan sos batırılır bir cam kaba dizilir Üzerine krema dökülür bir kat daha kedili dili döşenir krema dökülür Şimdi üzerine pelte yapmakta sıra 1 yumurta 1 çay bardağı şeker 3 çorba kaşığı silme buğday nişastası 1,5 çay bardağı turunçgil suyu Hepsi karıştırılarak pişirilir Kıvam alınca 1 dolu tatlı kaşığı eklenir Hazırlanan bu pelteyi kremanın üzerine dökülür

Hiç yorum yok:

Yorum Gönderme