26 Mayıs 2020 Salı

Mayasız Çubuk Pişi Çin pişisi

Mayasız üç tane pişi tarifim var Yumurtalı,sütlü, yoğurtlu şimdi size sütlü olan çubuk pişi tarifini vereceğim Tarifi Aslı hanım da gördüm @dokuzuncubulut
Çubuk Pişisi veya Çin pişisi Su bardağı=240 ml 360 gr un 240 ml süt 1 yemek kaşığı zeytinyağı 1 çay kaşığı karbonat 1 paket kabartma tozu 2 çay kaş tuz Hamur yoğurulur iki parçaya bölünür Dikdörtgen açılır streçe sarılır en az 3 saat en çok bir gece buzdolabında salanır önceden buzdolabından çıkartılır 1—2 saat oda ısısına gelmesi beklenir İki dikdörtgen üst üstte konur çubukla bastırlır kesilir kızgın yağda kızartılır

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder