Reçelden topladığım köpükler.bunlarıda yemesi zevklidir.
Limon tuzu.
Şeftali Reçeli:
1 kg şeftali
1 kg toz şeker
4_5 adet limon tuzu
1 tatlı kaşığı limon suyu
Şeftalilerin kabukları soyulup, dilimlenir.
tencereye konan şeftalilerin üzerine, şeker eklenir .
Normal ateşte 50 dakika kaynatılır.
Kaynama esnasın da reçelin köpükleri bir kaşıkla toplanır.
limontuzu ve limon suyu eklendikten sonra 10 ila 15 dakika daha kaynatılıp ocak kapatılır.
eline sağlık canımmm,çok severim şeftaliyi :)uyarın için sağol bir kaç arkadaşta aynı şeyi söylemişti,kaldırdım sayacı,bakalım nolacak,kışa kadar reçeli bitirme emi :)öptüm...
YanıtlaSilyaz güzelikleri kahvaltılarda arzı endam etmiş komşumm :)
YanıtlaSilellerine sağlık...
http://kizilpembeler.blogspot.com/2009/09/manavda-pembe-domates.html
YanıtlaSilnerede pembe domates bulurum diye sormuşsunuz ya. eğer ege'de yaşayacak kadar şanslı değilseniz, istanbul'da anadolu yakası'nda bile bulabilirsiniz.
En lezzetli reçeller,ellerine sağlık..
YanıtlaSilhayırlı kandiller diliyorum..
tazecik ekmeğin üzerine biraz tereyağı, biraz da mis gibi şeftali reçeli...
YanıtlaSillezzetinden yenmez:)))
Ellerinize sağlık.
Sevgiler.
Dogal ev yapimi receler nefis olur.Seftali hic denemedim daha dogrusu görmedimde.Sefaliyi severim recelide eminim cok lezzetlidir. Resimde nefs görünüyor.ellerine saglik canim.afiyetler olsun.Güzel bir hafta sonu diliyoru,sevgiyle kal.
YanıtlaSil