KISIR.: Kısırı lezzetli yapmak sizin elinizdedir. Kattığınız malzeme ile ilgilidir.
Bu ölçüyü bir su bardağı üzerinden vereceğim. kısır seven iki kişiye yeter, çayın yanında. Ölçüyü çoğaltmak size kalmış.
1 su bardağı kısırlık ince bulgur ( köftelik yazar paketlerin üzerin de)
Bulgur ağzı kapaklı bir tencereye (ben cam tencere kullanıyorum içini görebiliyorum) konur.
bulgurun üzerine yaklaşık 1,5 su bardağı kaynar su eklenir.( bulgurun üstüne bir parmak çıkacak kadar )
tuz eklenip karıştırılıp tencerenin kapağı kapatılır. beş on dakika sonra bulgurun kontrolü yapılır kıtırlığı gitmiş olmalı orta yumşaklık da tane tane olmalı (eğer kıtır geldiyse az sıcak su ilavesiyle bulgurların biraz daha yumşamasını sağlayınız)
kıvama gelen bulgura ( bu ölçü için ) 1/2 çay bardağı zeytinyağı (sıvıyağ kulanılır) bir tatlı kaşığı biber salças, yarım yemek kaşığı domates salçası ,pul biber, sumak (istenirse) eklenip kaşıkla iyice karıştırlır.(diğer yöntem bu aşamada salçalarla bulgurun yoğrulmasıdır.)
limon suyu, nar ekşisi, toz kırmızı biber ilavesiyle kısırın ilk aşaması olmuştur.
Yeşillik kısmı ise: ince kıymış yeşil soğan, maydonoz., domates , yeşil biber eklenir.
kışın 1 adet havuç rendesi renk ve lezzet katar.
Yeşillikler kısmı elde olan malzemeler neyse onlarla zenginleştirilebilinir.
Kolay ve çabuk yapılan çayın yanında lezzetli bir çeşitir.
evet ya,kısır ve soğuk bir ayran,ne güzel olur :) eline sağlık..Kek de dankek gibi olmuş,gel beni ye diyor:))
YanıtlaSilBen sizden kısır tarifi alabilir miyim acaba ya? Baktım ama bulamadım blogunuzda :)
YanıtlaSilHAYIRLI RAMAZANLAR CANIM.
YanıtlaSilELLERİNE SAĞLIK.
ÇOK SEVGİLER BEREKETLE..