22 Şubat 2013 Cuma
Patatesli Börek
*PATATESLİ LORLU KOL BÖREĞİ
*** 4 adet yufka
İÇİ :
* 4-5 Adet patates haşlanır soyulur.
Ezilen patateslerin üzerine 1 kase lor peynir dökülür.
Tuz, karabiber
İnci kıyılmış maydanoz
SOS
* 1 kase çırpılmış yoğurt
* 1/2 su bardağı sıvıyağ
YAPILIŞI
** Yufkalar ortadan ikiye kesilir.
Bir fırça ile yufkaya yoğurt ve yağ sürülür.
Yufkanın düz tarafına patatesli iç konur ve rulo şeklinde hafif gevşek sarılır.
Tepsiye yağlı kağıt serilir.
Yapılan rulolar gevşek şekilde sarmal yapılarak tepsiye dizilir ki içleri pişsin diye gevşek bırakılır.
Kalan yağ ve yoğurt böreğin üzerine sürülür, çörek otu, susam serpilir.
*** 180 C de pişirilir.
Etiketler:
börekler hamurişleri
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder