Damla Sakızlı Muhallebi
* 1 litre süt
* 1 yemek kaşığı nişasta (tepeleme)
* 3 yemek kaşığı un
* 1-2 tatlı kaşığı damla sakızı reçeli
* 1 su bardağından bir parmak eksik şeker
* 25 gr bir yemek kaşığı kadar tereyağ
*** Hepsi çırpılır karıştırılarak pişirilir.
Pişen muhallebi çırpılır.
**MUSS
* 1 kutu krema
* 1 adet şeftalinin kabukları soyulup rondodan geçirilir
* Krema çırpılırken kaşık kaşık eklenir.
* Cup bardaklarına paylaştırılan muhallebinin üstüne muss paylaştırılır
** Şeftali ile süslenir, servis esnasında dondurma ile lezzet katılır.
nefis nefisss.
YanıtlaSilLavantam tam yaz tatlısı serin serin iç ferahlatan ellerine sağlık olsun,sevgilerimle..
YanıtlaSilTam iftarlık bir tatlı olmuş, hafifliğine diyecek yok :) Hayırlı Ramazanlar diliyorum.
YanıtlaSilEllerinize sağlık, çok lezzetli görünüyor.Bu arada blog adınızı çok sevdim :)
YanıtlaSilDamla sakızlı her şeyi çok seviyorum. Ne kadar pahalıdır kendileri. Reçeli bir Yunan marka var o mu acaba? Sıcak gecelerde ideal. Ellerine sağlık.
YanıtlaSil