Çilek mevsimin da denemenizi tavsiye edeceğim bir tarif
* 125 gr tereyağ
*1/2 su bardağı toz şeker
*1 yumurta
*2,5 su bardağı un
* 2 çorba kaşığı kadar nişasta
* bir kase ayıklanmış yıkanmış kurulanmış ve dilimlenmiş çilek
*** Tereyağ , yumurta , şeker bir kaseye alınır az az un eklenerek hamur yoğurulur
* Yarım saat dolapda dinlendirilir
* Bu hamur ölçü iki adet galleta ölçüsü
Derin dondurucuda saklayıp daha sonra kullanabilirsiniz yada tartölet yapabilirsiniz
* un serpilmiş tezgah da hamur merdane ile açılır tam yuvarlak olmasa da düzeltmeler yapabilirsiniz
* Kelepçeli kek kalıbının tabanına yağlı kağıt serilir hamur onun üstüne alınır
* hamurun üstüne nişasta serpilir
* çilekler serpiştirilir
* Kenarları ikişer parmak kalınlığında açık pide yada pizza şeklin de kıvrılır
* Sıcak fırın da kenarları kızarana kadar pişirilir
* Ilıkken dondurma eşliğin de servis edilir
nefis görünüyor canım.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilmutfağabuyrun çok teşekkür ederim güzel yorumlarınız için :)
YanıtlaSilmmmm çilek ve dondurma, mis gibi tereyağ kokusu, afiyet olsun size, tarifi kaydettim, ayrıca teşekkürler.
YanıtlaSilAh Ferhanımmm
YanıtlaSilne severimmm
elmalı tarçınlı favorim..
ama çileklı de gel ye beni diyor anacım :)))