Bu hamurla 60 kat baklava
Bülbül yuvası
Kaynana gerdanı kıvratma
Muska Fırfırlı Tatlı
Baklava Hamuru
1 çay bardağı su
1 çay bardağı süt
1 çaybardağı sıvı yağı
1 yumurta
1 yemek kaşığı sirke
1 cimdik tuz
Un
Hamuru açarken kullanmak için Buğday nişastası ve bir paket kabartma tozu elenir Hamur bu karışımla açılır
Hamur yoğurulur dinlendirilir
Cevizden küçük bezeler yapılır
Baklava yapılacaksa her beze çay tabağı kadar açılır her on minik yufka üst üste konur ve bir yufka şeklinde açılır
Bükme açmak istenirse tek tek bezeler açılır içine çekilmiş ceviz fındık serpilir oklavaya sarılır büzülür tepsiye dizilir
Eritilmiş tereyağ dökülür 170-180 c pişirilir
Şerbet 5 su bardağı şeker
4,5 su bardağı su bir dilim limon
Ben kıvratma için 2 su bardağı şeker 2 su bardağı su bir dilim limon ekleyerek kaynattım yarım tepsi pişmiş soğumuş bükmeye ılık nerdeyse soğua yakın şerbet. Döktüm Biraz kıtır sevenler için bu yöntem
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder