22 Kasım 2009 Pazar

MUZLU RULO (hindistancevizli)








Muzlu Rulo

Hindistancevizli muzlu rulo yapması kolay lezzeti şahane. yiyenler çok beğendiler.

1 su bardağından bir parmak eksik un  100gr margarinle (istenirse tereyağ kullanılabilir) karıştırrılarak kavrulur.  unun kokusu gidecek kadar olmalı unu esmerleştirmeyin.
1 lt süt eklenir 1 çorba kaşığı mısır nişastası ilave edilerek karıştırılarak pişirilir.(bu esnada ben mikserle destek veriyorum)
fokurdamaya başlayınca  1 su bardağı toz şeker eklenir.(şeker miktarı normaldi tatlı isteyenler 1,5 su baradağı şeker kulanabilirler) mikserle çırpılmaya başlanır. 5 dakika kadar mikserle çırpılır.
tepsiye hindistancevizi yayılır. muhallebi yavaş  ve eşit yayılacak şekilde dökülür.
1 saat kadar  buzdolabında bekleyen tatlının üstüne 1 su bardağıyla hazırlanan kremşanti bir spatulo ile yayılır.
bir gece dolapta bekler.
muzun   çabuk karardığını unutmayın. tepsiyi boylamasına üçe enlemesine ikiye keserek parçalar oluşturulur.
parçaların boyuna göre kesilen muz parçaları konur, spatula yardımıyla çevrilir her tarafı tekrar tepside ki hindistancevizine bulanarak servis tabağına alınır.
(ben renk vermek için kuru kaysıları ince dilimler halinde kesip üzerlerine koydum.)

tarfilerim detaylıdır. verceğim bütün tarfiler de püf noktaları ve detayları bualabilirsiniz.
                                                                                                                                                                                  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder