29 Ekim 2010 Cuma

Zeytinyağlı Pırasa



     Zeytinyağlı Pırasa:

 1 kg pırasa
 1 adet havuç
 2 çorba kaşığı pirinç
 1 çorba kaşığı domates salçası
 tuz, zeytinyağı 4 çorba kaşığı

Pırasalar su dolu bir kabın içine doğranır, yıkanır.
Tencereye  4 çorba kaşığı zeytinyağı konur.
Salça eklenir, karışıtırlıp pıraslar ve havuçlar eklenir
Tuzu da eklendikten sonra  normal ateşte kavrulması sağlanır .
5 -10 dakika sonra yıanmış pirinçler eklenir.
Önce kavurarak pişirilir, daha sonra az az sıcak su ilavesiyle pişirilir.

1 yorum:

  1. Ellerine sağlık canım,çok sevdiğim bir lezzet,içerisine haşlanmış nohut da koyuyorum ve doyamıyorum :) Afiyetle..

    YanıtlaSil