ÇİLEK REÇELİ:
Bu yılın ilk reçeli açılışını çilek reçeli kaynatarak yaptım.
Ölçüler bire bir.
1 kg çilek
1 kg toz şeker
1/2 limon suyu
3_4 küçük parça limon tuzu
*Çilekler ayıklanıp yıkanır.
*Tencereye alınan çileklerin üstüne şeker eklenir.
*Ocak önce kısık daha sonra biraz daha açılarak kaynatılır.
*Reçelin kaynadıkça üstündeki köpük bir kaşıkla alınır.
*Kıvam ise; bir cam tabağa reçelin suyunu dökülür ve tabak yan çevrildiğinde ağır akmaya başladıysa reçel kıvam alıyor demektir.
*limon suyu ve limon tuzu eklenip kıvamı alıncaya kadar kaynatılır.
*fazla kaynayan çilek reçelinin rengi kararır .
*reçeli tam kıvamında ve çilek renginde kaynatmaya dikkat etmeli ve tencerenin başından ayrılmamalıdır.
çilek reçelini çok severim ellerinize sağlık hayırlı haftasonları ..
YanıtlaSil