10 Temmuz 2011 Pazar
Tavada Bazlama
Tavada bazlama .
Fırından alınan ekmek hamuru ile yapıldı mis gibi tereyağ ile yağlandı peynir ve domatesle afiyetle yendi, yanında çay var tabii ki :)
*Fırından ekmek hamuru alınır. ( her bir hamurdan 2 adet yapılıyor)
* hamur ikiye bölünür.
*önce elle sonra oklava ile tavanın ebatı kadar açılır.
*Tava kızgın hale getirilir.
*hamur tavaya konur ve biraz kabardıktan sonra çevrilir , bir kez daha çevrilir.
*Pişen bazlamar yada (pişiler) eritilmiş ve az tuz eklenmiş tereyağ ile bir fırça yardımıyla iki yüzüde yağlanır.
*üst üstte istiflenir.
*çay, peynir, domates, biber eşliğinde afiyetle yenir.
Etiketler:
börekler hamurişleri
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
ohh afiyet bal şeker olsun ne güzel kabarmış öylee =)
YanıtlaSil