BALIK PATLICANLAR
*Patlıcanlar yıkanır alacalı soyulur.
*Patlıcanlar tam ortadan ikiye bölünür
*Her bir parça önce ortadan bire, sonra ikiye bölünür alt bağlantısı koparılmaz
*Kaynar , tuzlu suda patlıcanlar yumşayıncaya kadar haşlanır
*Mısır ununa bulanan patlıcanlar sıvıyağ ile yağlanmış tavaya dizilir.(işte bu noktada balık şeklinde dizildiği için ve kızarınca balığa benzeyince ismide "balık patlıcan" )
*minik tereyağlarda üzerine atılır.
*tava alt üst edilir.
*iki yüzde kızartılır.
ellerineize sağlık. Patlıcana bayılırım. bunlarda harika görünüyor. Acaba Patlıcanları haşladıktan sonra mı mısır ununa bulayıp kızarttınız?..
YanıtlaSilebruliyemektarifleri.blogspot.com
ben bunu bi arkadaşımın annesinden yemiştim onlar da kurbağa patlıcan diyordu :) elinize sağlık. pek keyifli bir şey.
YanıtlaSilHarika olmuş,pamuk gibi pişmiştir patlıcanlar.. ellerine sağlık...
YanıtlaSilSevgiler..
pelince
Ben bu tarifi star tv de yöresel yemeklerde gördüm. fakatt nerde gördüm hatırlamıyorum üç kere yaptım :) çok güzel oldu evet PELİNCİM pamuk gibi yemesine doyulmuyor. @mimosacafe ay çok güldüm kurbağa balık patlıcanlar takılan isimlere bakarmısın:))
YanıtlaSilRahmetli halacığımı anımsattı bu tarif. O da bana anlatmıştı, hatta birlikte yapmıştık, patlıcan balığı diye. Her Güne Bir Yemek'e koymuştum o tarifi. Toprağı bol olsun!
YanıtlaSilHaha! Annem de yapıyordu bir ara bu yemekten, bak unutmuşuz. Söylesem de yapsa! Ben evde pek kızartma yapmıyorum :D Ellerine sağlık; enfestir o enfes!
YanıtlaSilellerine sağlık canım..
YanıtlaSilama nerdesin ,
bak dutların zamanı geldi geçti
döndü bilemm :=)))))))