23 Ağustos 2011 Salı

Tavuklu Dürüm Börek








l. Aşama     
*Lavaşlar yuvarlık bir tepsiye alınır.
*2 yumurta 
*1/2  litre süt
*Bir çay bardağı sıvıyağı

*karışım çırpılır.
*Her bir lavaş tek tek ıslatılarak tepsiye dizilir buzdolabında 1 saat bekletilir.















*İçin hazırlanması

* 2 Adet tavuk göğsü
*6-7 adet sivri biber
* 1 baş kurusoğan
*1 adet domates
*karabiber, kekik, tuz

**Sebzeler minik doğranıp dirice sotelenir.
**Tavuk göğüsleri  yıkanır ve minik doğranır
*Doğranan etler az suda haşlanır, suyu süzülür.
*Haşlanmış tavuk etleri sotelenmiş sebzelerle karıştırılır.
*3 dak daha pişirilip soğumaya bırakılır.


Şuanda lavaşlar süt banyosunda , içde soğumaya bırakıldı az sonra sarma aşması.

*Lavaşlar ve iç hazır oldular ve sarıldılar
*Derin dondurucuya girmeyi bekliyorlar.
*Her bir ruloyu tek sarmakta yarar var

** Pişme  aşaması ise:  yağlı kağıt serilmiş tepsiye sıralanan börekler 180-200 derce arasında pişirilir.
*not: lavaş kepekli olursa dahada lezzetli oluyor. veya galeta unu serpilebilir.






4 yorum:

  1. eline sağlık böreği pişmeden yiyesim geldi :) hayırlı iftarlar şeker :)
    kaç kez yorum yazdım bir türlü gönderemedim ,inş bu başarılı olur...kizhatce

    YanıtlaSil
  2. bu lavaş ve krepli tariflere bayılıyorum ben =)) ellerinize sağlık harika görünüyor.

    YanıtlaSil
  3. @kızhatçe ilk kez geldi yorumun diğerleri yolda mı kaldılar acep:) çok öpüldünüz canım:)

    YanıtlaSil
  4. bu böreğin pişmiş hali bu gün eklenebilir :)

    @xcelis ben de çok var krepli tarfi çok severim:)

    YanıtlaSil