29 Ağustos 2011 Pazartesi

Karanfilli Kurabiye






KARANFİLLİ KURABİYE:

HAMURUN MALZEMELERİ
 * 200 gr tereyağı (veye margarin)
* 1 su bardağından bir parmak eksik toz şeker
* 2 yumurta sarısı
* 1 paket kabartma  tozu
* 1 tatlı kaşığı karanfil ( kağıt  arasında dövülür)
*3 su bardağı un (yoğurdukça eklenir)

Üst:
*yumurta akı
*çekilmiş ceviz ve tarçın karışımı

YAPILIŞI:
* Hamur malzemelerin sırasıyla yoğrulmaya başlanır.
*Yumşak ve güzel bir hamur elde edilir.
*Hamurdan ceviz  büyüklüğünde parçalar kopartılarak yuvarlanır.
*Yağlı kağıt serilmiş tepsiye , kurabiyeler önce yumurta akına sonra cevizle karıştılırmış tarçına batırlıp sıralanır.
*170c de pişirilir.

2 yorum:

  1. ellerinize sağlık kokusu buraya geldi hayırlı bayramlar

    YanıtlaSil
  2. sen gelene kadar bayatladı öldü bitti bu kurabiyeler,
    gel anacım at bunları zehirlencezzz .=))

    nUnU

    YanıtlaSil