29 Ağustos 2011 Pazartesi

Limonlu Cheesecake (lor peynirli)








LOR PEYNİRLİ LİMONLU ÜSTÜ PORTAKALLI CHEESECAKE:

*Bu benim ilk denemem oldu. Aldığım Tahsildaroğlu lor peynirin içinden tarif çıkınca denemek istedim.
 Her tarifi oynamayı severim.    Bu tarif de,  deepfreezdeki portakal kabuklarını  ve portakal  suyu kullandım.
Limon ve portakal kardeş olduklarından yakışıyorlar birbirlerine.
Üst sosu içinde portakal suyu ve bir küçük paket tart jölesi kullandım.

MALZEMELER:
* 500 gr kahvaltılık tuzsuz lor peyniri (tahsildaroğlu)
* 1 paket petibör bisküvi (ben eti burçakla karışık kullandım)
* 50 gr tereyağ
* 1 su bardağı tozşeker
* 1 paket vanilya
*  2,5  yemek kaşığı mısır nişastası
* 4 yumurta ( ben 3 adet yumurta kullandım)
* 1 kutu krema (evde yoktu bir bardak süt kullandım)
* 1 limonsuyu ve kabuğunun rendesi

SOS İÇİN:

*1 limon suyu
* 1/2  su bardağı su
*1  tatlı kaşığı mısır nişastası
*2 yemek kaşığı şeker

SOS benim yaptığım:
* 1 su bardağı portakal suyu
* 1 küçük paket tart jölesi
* 2 yemek kaşığı tozşeker
* portakal kabukları minik doğranmış

YAPILIŞI:
* Lor peynir bir kaseye alıp mikserle çırpın, şeker ve yumurtaları eklemeye başlayın. vanilya ,krema, mısır nişastası, limon suyu limon kabuğu rendesini ekleyip karıştırın.

*Bisküvileri rondoya koyarak çekin.
*Eritilmiş soğumuş yağ ile çekilmiş bisküvileri yoğurun.
* Kelepçeli kalıbı yağlayın ve hamuru bastırarak kalıba yayın.
*Üzerine hazırladığınız  karışımı döküp önceden ısıtılmış 170 c fırında 45 dakika pişirin.

*Sos malzemesini kek fırından çıktıktan  sonra pişirin, hemen katılaşacağını unutmayın.
*Pişen sosda kekin üstüne yayılır.
*Buzdolabında 2 saat dinlendirlir.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder