29 Ağustos 2011 Pazartesi

Yayma Börek



MALZEMELER:

* 6 adet yufka
* 5 adet yumurta
*1/2  litre süt
* 1 su bardağı sıvıyağ

* Beyaz peynir yaklaşık 350 gr
*Kıyılmış maydonoz

YAPILIŞI:
*Yumurta, süt, sıvıyağ  bir kasede çırpılır.
*Tepsinin altı yağlanır.
*birinci yufka serilir
*Hazırlana sıvı malzemelerden her kata dökülür
*Üçüncü yufkaya gelinince hazırlanmış iç serilir
*Her kata uygulanan sıvı malzemeler en üst yufkaya da  dökülür.
*Böreğin üstüne bıçakla tepsinin dibine değmeden bir artı atılır.(çok kabarıyor)
*190 c de pişirilir.
*

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder