10 Temmuz 2011 Pazar

Balık Patlıcanlar








BALIK PATLICANLAR

*Patlıcanlar yıkanır alacalı soyulur.
*Patlıcanlar tam ortadan ikiye bölünür
*Her bir parça önce ortadan bire,  sonra ikiye bölünür alt bağlantısı koparılmaz
*Kaynar , tuzlu suda patlıcanlar yumşayıncaya kadar haşlanır

*Mısır ununa bulanan  patlıcanlar sıvıyağ ile yağlanmış tavaya dizilir.(işte bu noktada balık şeklinde dizildiği için ve kızarınca balığa benzeyince  ismide "balık patlıcan"  )
*minik tereyağlarda üzerine atılır.
*tava alt üst edilir.
*iki yüzde kızartılır.

7 yorum:

  1. ellerineize sağlık. Patlıcana bayılırım. bunlarda harika görünüyor. Acaba Patlıcanları haşladıktan sonra mı mısır ununa bulayıp kızarttınız?..

    ebruliyemektarifleri.blogspot.com

    YanıtlaSil
  2. ben bunu bi arkadaşımın annesinden yemiştim onlar da kurbağa patlıcan diyordu :) elinize sağlık. pek keyifli bir şey.

    YanıtlaSil
  3. Harika olmuş,pamuk gibi pişmiştir patlıcanlar.. ellerine sağlık...

    Sevgiler..

    pelince

    YanıtlaSil
  4. Ben bu tarifi star tv de yöresel yemeklerde gördüm. fakatt nerde gördüm hatırlamıyorum üç kere yaptım :) çok güzel oldu evet PELİNCİM pamuk gibi yemesine doyulmuyor. @mimosacafe ay çok güldüm kurbağa balık patlıcanlar takılan isimlere bakarmısın:))

    YanıtlaSil
  5. Rahmetli halacığımı anımsattı bu tarif. O da bana anlatmıştı, hatta birlikte yapmıştık, patlıcan balığı diye. Her Güne Bir Yemek'e koymuştum o tarifi. Toprağı bol olsun!

    YanıtlaSil
  6. Haha! Annem de yapıyordu bir ara bu yemekten, bak unutmuşuz. Söylesem de yapsa! Ben evde pek kızartma yapmıyorum :D Ellerine sağlık; enfestir o enfes!

    YanıtlaSil
  7. ellerine sağlık canım..
    ama nerdesin ,
    bak dutların zamanı geldi geçti
    döndü bilemm :=)))))))

    YanıtlaSil