19 Haziran 2012 Salı

Deniz Börülcesi



Alınan DENİZ BÖRÜLCESİ önce, kökleri kesilerek ayıklanır. Bol su için de yıkanır.
Kaynayan suya atılır ve yumşayıncaya kadar haşlanır.
Börülceler odunsu yapısından elle sıyrılarak ayrılır.
Sos:  dövülmüş sarımsak, zeytin yağı, sirke ile yapılan sosla da tatlandırılır.

**Deniz börülcesi tuzludur kesinlikle kaynama suyuna daha sonrada börülcelere tuz eklenmez:)

3 yorum:

  1. Balıkçılarda yemiştim ama hiç pişirmemiştim. Sizin anlatımınızdan sonra denemeye cesaret ettim. Ellerinize sağlık, Adana'dan sevgiler Pırıl.

    YanıtlaSil
  2. Canım ellerine sağlık olsun.Bir şunu sevemedim gitti.Eşimde bayılıyor.Bayılsın valla hiç içimden yapasım dahi gelmeyen tek yiyecek budur.Belki günün birinde kanım kaynar sevgilerimle

    YanıtlaSil
  3. çocukluğumda,annem turşusunu yapardı bunun.
    çıtır çıtır pek güzel olurdu..
    ellerine sağlık canım..
    sevgiler..
    :)

    YanıtlaSil