9 Ağustos 2012 Perşembe
İmam Bayıldı / Karnıyarık Kardeşliği
*** Kızgın yağda kızaran beş patlıcandan, üçü imam bayıldı, ikisi karnıyarık olmak istediler:)
*** 5 adete patlıcan yıkanıp alaca soyulur.
* kızgın yağda kızartılır.
*** 1 adet kurusoğan piyazlık ( yan yan ) doğranır
* 6-7 adet sarımsak ince kıyılır
* 2 tahta kaşık zeytinyağın da kavrulur .az tuz eklenir.( tuz soğanların ölmesini sağlar)
* ince doğranmış sivri biber 1 kase
* soğanlarla biberler kavrulur
*1 yemek kaşığı kadar domates salçası
* 2-3 adet minik doğranmış domates
*1 küçük kase kıyılmış maydanos
*karabiber, tuz eklenerek kavrulur.
** 3 adet patlıcanın içi açılır ve bu içle doldurlup , domates maydanos, sarımsakla süslenir.
*** 100 gr az kıyma kavrulur. az önce yaptığımız imam bayıldı içinden kalanı, ekleyip yarım çay bardağı kadar su ekleyip pişirilir.
* 2 adet karnıyarığın içine doldurulur.
** minik tepsiye dizilir.yağlı kağıt ile kapatılır.
* su eklendikten sonra kısık ateşte veya fırında pişirilir.
KARNIYARIK: kıymalaı içle hazırlanır.
İMAM BAYILDI: sebze içle hazırlanır.
Etiketler:
fırın yemekleri
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
yine çoşmuşsun şeker,karnı yarık mücver ohhh sefan olsun :)
YanıtlaSilŞuan canım o kadar çok istedi ki... Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilbunlar nasıl yemekler tatlılar şahane gercekten...
YanıtlaSil