7 Eylül 2012 Cuma
Elmalı/Erikli Karmelli Tart
** 125 gr tereyağ (soğukolucak)
1 yumurta
1 çay bardağı şeker
1- 1,5 su bardağı un
1/2 çay kaşığı kabartma tozu
** Hamur yoğurulur.
Hamurun 3 / 2 si tar kalıbına açılır, serilir , çatalla delinir.
* Buzdolabında dinlendirilir.
İÇİ:
3 adet iri ekşi elma
1/2 çay bardağı şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
3-4 adet kırmızı erik varsa.
** hepsi pişirilir. Soğuması için yayvan bir kaba alınır .
*** Tart kalıbında ki hamurun içine soğuyan iç dökülür yayılır.
* püf: meyvelerin üzerine mısır nişastası serpilir, sulanmayı önler.
Diğer hamur parçası açılır ve tart kalıbına serilip , kenarları düzeltilir.
**180 c pişirilir.
Fırından çıkan tart soğutulur pudra şekeri serpilir.
Etiketler:
tartlar
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
güzel görünüyor...
YanıtlaSilellerine sağlık canım...
absolutely yummy
YanıtlaSilThis is an old favorite anytime..have a nice day.
YanıtlaSilİlk fotograf cok hos gorunuyor
YanıtlaSilİlk fotograf cok cazip gorunuyor
YanıtlaSil:))
YanıtlaSiltarihe bakıyorum şaşırıyorum !!! :)
telepatik buluyorum bizi :)
o gün bir boğaz gezisinden dönmüş , akşama acil misafirlere pişirmiştim ..
üzüm hariç -yanen pişti fırında..
vallahi kırıntı kalmadı.. ama resim bekliyor :)))
Bu tart dehset gorunuyor gece vakti canim cekti! Ellerine saglik.
YanıtlaSil