7 Eylül 2012 Cuma

Elmalı/Erikli Karmelli Tart














**  125 gr tereyağ    (soğukolucak)
        1 yumurta
         1  çay bardağı şeker
        1- 1,5 su bardağı un

        1/2 çay kaşığı kabartma tozu

**  Hamur yoğurulur.
       Hamurun  3 / 2 si tar kalıbına açılır, serilir , çatalla delinir.

* Buzdolabında dinlendirilir.


İÇİ:

3 adet iri ekşi elma
1/2 çay bardağı şeker
1  tatlı kaşığı tarçın

3-4 adet kırmızı erik varsa.

** hepsi pişirilir. Soğuması için yayvan bir kaba alınır .

*** Tart kalıbında ki hamurun içine soğuyan iç dökülür yayılır.

    * püf: meyvelerin üzerine mısır nişastası serpilir, sulanmayı önler.


   Diğer hamur parçası açılır ve tart kalıbına serilip , kenarları düzeltilir.

**180 c pişirilir.

Fırından çıkan tart soğutulur pudra  şekeri serpilir.

7 yorum:

  1. güzel görünüyor...
    ellerine sağlık canım...

    YanıtlaSil
  2. This is an old favorite anytime..have a nice day.

    YanıtlaSil
  3. İlk fotograf cok hos gorunuyor

    YanıtlaSil
  4. İlk fotograf cok cazip gorunuyor

    YanıtlaSil
  5. :))
    tarihe bakıyorum şaşırıyorum !!! :)
    telepatik buluyorum bizi :)

    o gün bir boğaz gezisinden dönmüş , akşama acil misafirlere pişirmiştim ..

    üzüm hariç -yanen pişti fırında..
    vallahi kırıntı kalmadı.. ama resim bekliyor :)))

    YanıtlaSil
  6. Bu tart dehset gorunuyor gece vakti canim cekti! Ellerine saglik.

    YanıtlaSil