4 Şubat 2013 Pazartesi

Narlı Portakallı Muzlu Pasta







Meyveli Pastaların bir yenisi. Portakallı muzlu narlı pasta.

Hazır UNO kek de kullanabilirsiniz  yada  denenmiş kek tarifi ni de yaparsanız iki katlı meyveli yaş pasta yapmış olabilirsiniz.

* Portakal
*Nar
* Muz
*Çikolata parçaları

KREMA:
* 1/2 kg süt
*1 su  bardağı şeker
* 1 su bardağı un
* vanilya
* 1 adet portakal kabuğu ince rendesi
* 200 gr labne peynir

* Keki ıslatmak için meyve suyu


Kremanın Yapılışı:

* Süt , un , şeker tencereye konur mikserle çırpılır.
Sürekli karıştırarak pişirilir kaynamaya başlayınca vanilya ve portakal kabukları eklenir.
*Katı bir krema elde edilir. Labne eklenince yoğun bir kıvama ulaşır.
* 2-3 dakika mikserle çırpılır. Labne peynir eklenir  çırpılmaya devam edilir.

*Kekler meyve suyu ile ıslatılır.
*Kremanın bir bölümü konur muz, nar, çikolata parçaları konur. kekin diğer parçası konur. (Ara katta portakal kullanılmaz sulandırabilir)
* İkinci kat kekin üzerine kalan krema dökülür . Muz. nar portakal ile süslenir.
* Tart jölesi istenirse kullanılır.

1 yorum:

  1. Ellerinize sağlık, bol meyveli ve sağlıklı bir pasta olmuş.
    Nefis,görünümünden belli.

    YanıtlaSil