17 Haziran 2013 Pazartesi

Akasya Reçeli

Akasya reçeli nasıl yapılır?




Mor salkım da denir, bu mis gibi kokan mor eflatun çiçeklere.Aslında aksaya familyasının sarmaşık türü. Eflatun çiçekleriyle mis gibi koku yayar.
Akasya ağacının çiçekleri beyaz olur, sarmaşık akasyanın çiçekleri eflatun mor olur.
Bu yıl çiçek reçelleri yapmayı planlamıştım. Leylak bazı nedenlerden dolayı kaçtı .Akasyayı yakaladım ardından hanımeli var.





Çiçekler toplanır, salkımdan ayrılır. Süzgeçte yıkanır.

*2 bardak su
* 1 kase akasya çiçeği
* Hafif haşlanır.
* 1,5 su bardağı şeker eklenir

* kaynayıp kıvam alınca  1 adet limon tuzu yada 1 çorba kaşığı limon suyu eklenir.







*** Akasya reçeli ölçüsü bire birdir, şekerin fazla olacağını düşündüm ikiye  bir buçuk yaptım.

6 yorum:

  1. Merhabalar,
    Bayıldım bayıldım bayıldımmmm...Daha ne diyeyim ellerinize emeğinize sağlık. Nefis görünüyor. Reçele hiç hayır diyemem kimbilir tadı nasıl güzel olmuştur....
    Bloğunuzu takipteyim bana da bekliyorum. Güzel paylaşımlarda buluşmak dileğiyle. Sevgilerimi bıraktımmmm....:))

    YanıtlaSil
  2. @selda mutfakta yenilikleri denemeyi çok severim başarısız da olsa en iyisien kadar uğraşırım. çok teşekkür ederim her zaman buyrun:)

    YanıtlaSil
  3. Ne kadar orijinal,bende geçen sene limon çiçeği reçeli yapmıştım..ellerinize sağlık..Lezzetini çok merak ettim..

    YanıtlaSil
  4. nursel aksoy çok teşekkür ederim blogunuza ulşamadım nasıl ulaşabilirim ? değişik tarfileri özellikle çiçek reçeli şurup likörlerien çok mereklıyım sizin reçelide göremk isterim:) sevgiler

    YanıtlaSil
  5. Nasıl yani tutuldum kaldım bu enfes çiçekler birde reçelmi oluyor nerede akasya var diye düşünmeye başladım bile sokak sokak gezip akasya aramak şart oldu tatı bilmem ama kokusunu hayal edebiliyorum....
    Ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  6. Gelincik reçelini duymuştum ama bu harika. Buyaz salkım söğüt ve hanımeli denicem mutlaka. Haber veririm size sonucu

    YanıtlaSil