10 Nisan 2014 Perşembe

Kabak Kavurması






                                     Semizotlu, yeşil soğanlı yeşil salata :)




                               Salatalık, taze nane, dere otu, sarımsak işte cacık:)








                                        ** Yumurtalı kabak kavurması



                                        ** Sade yoğurtlu kabak kavurması



*İlkbaharla birlikte taze, yemyeşil otların pazarları süslediği şu günleri değerlendirmek gerek. Taze nane kokusu, görüntüsü insanı çekerken diğer yeşil otlarla birleştirerek lezzete lezzet katma zamanı.


KABAK KAVURMASI

* Pratik, lezzetli, çabuk olan bir yemek. Yanında cacık ve taze otlarla yapılmış yeşil salata:)

*  2 adet kabak önce 4 bölünür sonra minik kareler halinde doğranır.
* Tavaya 1/2 çay bardağı kadar zeytin yağ
* 1 büyük baş kuru soğan minik doğranır
* Kavrulur

* Kabaklar eklenir
* Tuz, kara biber
*1 tatlı kaşığı kadar domates salçası
* 2 kaşık domates sosu  benim yazdan yaptığım domates sosum vardı yada 1 adet domates
* Nane, dere otu, yeşil soğan, maydanoz kıyılır
* Kabaklar dirice kavrulur
* Yeşillikler eklenir bir kez çevrilir ocak kapatılır.

**  Yumurtalı istenirse 2 yumurta çırpılır, yeşillerden sonra hemen üzerine gezdirilir, karışıtırlır 2-3 dak sonra ocak kapatılır

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder