26 Mayıs 2014 Pazartesi

İlkbahar Türlüsü Güveçte

İlkbahar türlüsü
Güveçde pişen yemeğin tadı bir farklı oluyor
 1 adet patlıcan 1 adet kabak 1 tane köylü biberi biraz kırmızı salçalık biber( benim dondurucuda het zaman ince kıyılmış vardır)
1 baş kurusoğan 
2 adet taze patates 3-4 dil taze sarımsak 
5-6 tane kabuklu bezelye ayıklayıp eklenir
Kekik, tuz, karabiber
1 su bardağında 1 tatlı kaşığı salça eritilir üzerine gezdirilir
1 adet domates minik doğranmış

Güveç hazır sızma zeytin yağını da eklenir
Kısık ateşde pişirilir. 
(Bir parça etli kemik vardı ben ilave ettim )

3 yorum:

  1. çok severim canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. ayyy en sevdiğim yemeklerden bugün niyetliyim bakalım akşama ne yiyeceğim ..

    YanıtlaSil
  3. Bayilirim, rengarenk nefis bir yemek olmus...
    Ellerinize saglik...
    Bloguma beklerim
    www.cupcakekokulumutfak.blogspot.com
    Sevgiler...

    YanıtlaSil