3 Haziran 2014 Salı

Çikolatalı Hanımelili Pasta

 Bol çikolatalı pasta 

Önce kreması;

200 ml krema kaynama noktasına gelenr kadar ocak da tutulur kenara alınır.
200 gr çikolata bitter sütlü karışık olabilir
Minik parçalara bölünerek kremaya eklenir 
Çikolata eriyene kadar karıştırılır
Yaklaşık 2 saat dinlemdirilir

400 gr fındık kreması bir kaseye alınır 80 gr çikolata benmari eritilir eklenir çırpnaya başlanır
Hazırlamış krema çikolata karışım da eklenip çırpılır

Hazır pasta tabanı kek yada çikolatalı kek yapılır
Kekkin her iki parçası da bir bardak sütle ıslatılır
Krema önce birinci kata sürülür araya damla çikolata atılır ikinci pat konur krema her yerine sıvanır
 
Kapaklı bir pasta kabında buzdolabın da saklanır
Önce sert kabuk gibi dursada dolaptan çıkınca güzel bir kıvam alıcaktır
İstediğiniz meyve çikolata ile süslenir





1 yorum: