10 Eylül 2014 Çarşamba

İncirli Tart

İNCİRLİ TART

Tamda incir zamanı nefis tartlar yapma zamanı 
BU günlerde üç adet yaptım en son yaptığım tartın hamuru çok başarılı oldu 
Hamur sable türü yani kum hamur ağızda dağılan nefis bir lezzet 

Hamuru yoğururken toplanmayacak gibi gelse de un ilave etmeyiniz 


***  1 su bardağı un

1/2 su bardağı fındık/ceviz unu ( çekilmiş fındık ceviz karışık yada bir tanesi olabilir)
* 100 gr tereyağ
*1 yemek kaşığı şeker
bir fiske tuz

Hamur yoğurulur
Mandalina kadar parça ayrılır kenarlarına şerit yapmak için
Tart kalıbı iyice yağlanır
Hamurdan ceviz büyüklüğün de kopartılır avuç da açılır tart kalıbına yama şeklin de hamur yerleştirilir 
Hamur kırılgan olduğu için bu yöntemle hamuru yaydım:)
Hamurun üzerine nişasta serpilir meyvenin suyunu tutması için
İncirler dilimlenir sıralanır
Hamurdan ayrılan parçayla kenarına şerit yapılır
1 yemek kaşığı şeker serpilir ben buna 1 yemek kaşığı pekmez gezdirdim

180c  fırından önce alta telde  yakın sonra orta telde  pişirilir 






















1 yorum: